Wat zijn stappen om een screenshot te maken op Mac

Een screenshot maken op een Mac is een heel gemakkelijke taak, zelfs als je nog niet bekend bent met Apple. Men kan het volledige scherm, een specifiek deel van het scherm of het huidige venster vastleggen.

How to Take Screenshot on Mac

Screenshot maken op Mac – (volledig scherm)

 • Als u het volledige scherm op een Mac wilt vastleggen, houdt u alle drie de toetsen tegelijkertijd ingedrukt. Shift, Command en 3.

Hoe kan ik een screenshot maken van een specifiek onderdeel in Mac

 • Om een ​​gedeeltelijke schermafbeelding te maken, houdt u alle drie de toetsen tegelijkertijd ingedrukt. Shift, Command en 4.
 • Sleep daarna met uw muis om dat specifieke deel van het scherm te selecteren / markeren. U kunt ook op de spatiebalk drukken en vervolgens met uw muis over het scherm bewegen om een ​​specifiek deel van het scherm te selecteren.
 • Zodra je de muisknop loslaat, zal Macbook dat scherm automatisch vastleggen.

Kan ik een screenshot maken van de Touch Bar in Mac?

 • Houd Command + Shift + 6 samen ingedrukt en de screenshotopname is binnenkort beschikbaar op uw bureaublad.

Hoe kan ik mijn Mac-scherm opnemen

 • Als u macOS Mojave op uw Macbook gebruikt, drukt u tegelijkertijd op Shift + Command + 5. U ziet enkele bedieningselementen op uw scherm om uw scherm op te nemen.
 • U kunt deze bedieningselementen ook gebruiken om foto’s te maken. Als u een andere recente versie dan macOS Mojave gebruikt, kunt u QuickTime Player gebruiken om een ​​scherm op te nemen.
 • Wanneer u klikt op (pictogram voor volledig scherm opnemen) van de bedieningselementen op het scherm, verandert uw cursor in camera.

Recording Screen on Mac

 • Nu hoeft u alleen maar op een willekeurig scherm te klikken om uw scherm op te nemen.
 • U kunt uw opname ook bewerken door op de miniatuur te klikken nadat u uw opname hebt gestopt.

QuickTime Player gebruiken:

Als u een andere oudere versie van macOS dan Mojave gebruikt, hebt u deze nodig.

 • Start allereerst QuickTime Player met behulp van de map Toepassingen. Nu moet u dit pad volgen Bestand> Nieuwe schermopname
 • U ziet het opnamescherm op uw bureaublad. Nu kunt u eenvoudig beginnen met opnemen door op de opnameknop te klikken.
 • Gelukkig kan men zijn / haar stem ook als audio invoeren via het gedeelte Instellingen. Daarnaast kun je ook een zwarte cirkel inschakelen om je muisbewegingen in opnames te laten zien.

FAQS

Hoe kan ik een ScreenShot bewerken?

Om de screenshot te bewerken, klikt u op de miniatuur in de hoek van het scherm. Als u er niet op klikt, wordt de screenshot automatisch op uw bureaublad opgeslagen.

Hoe annuleer ik een screenshot-selectie?

U hoeft alleen maar op de Esc-toets (Escape-toets) te drukken om een ​​selectie te annuleren.

Hoe kan ik de locatie wijzigen waar screenshot naartoe gaat?

Maak eerst een map met de naam Screenshots op de locatie waar u uw screenshots wilt opslaan. Start vervolgens de terminal-app met dit pad Toepassingen / Hulpprogramma’s / Terminal en kopieer en plak de volgende opdracht.

standaardwaarden schrijven com.apple.screencapture locatie

Sleep nu gewoon de screenshot-map naar uw terminal om het mappad automatisch toe te voegen. Klik op Enter en het is klaar.